Alimentele permise în diabetul zaharat

Diabetul este una dintre cele mai grave boli cronice, care afectează toate categoriile de varstă și pentru care nu există tratament de vindecare, ci doar terapie medicamentoasă menită să tina sub control evoluția bolii. Așadar, indiferent de stadiul acestei boli, dieta joacă rolul cel mai important.

Printre alimentele care se pot consuma fără restricție din punct de vedere al cantității, se numără: loboda, urzica, napi, spanac, dovlecei, ridichi, castraveți, andive, ardei gras verde, praz, conopida, anghinare, vinete, rosii, gulii, țelina, salata, varza, ciuperci, fasole verde, dovleac crud.

Painea, fainoasele, produse din cereale, leguminoase uscate, cartofii, orezul, legume cu conținut mai mare de 5% HC, lactate – sunt alimente permise, de asemenea, dar cu moderație! La fel și pepenele verde, căpșunile, fragi, avocado ( 7% HC), pepenele galben, grapefreit, lămaile (8% HC), cireșele , mandarinele, caisele, piersicile, kiwi, ananasul, zmeura, portocalele, murele, gutuile, nectarinele, prunele, merele, perele sau, mai ales, bananele!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *