Oamenii de știință au descoperit „leacul”  pentru psoriazis la furnicile de foc

Există o veste bună pentru cei ce suferă de psoriazis pentru că oamenii de știință au indicii că ar fi găsit o metodă de a combate simptomele dureroase folosind veninul de la furnicile de foc.

Specialiștii de la Universitatea Erom din Atlanta au descoperit că prin administratrea șoarecilor a unui compus care provine din componenta toxică a veninului acestor furnici, se reduce îngroșarea și inflamarea pielii- două simptome comune ale acestei boli incurabile.

Această boală de piele care, conform Organizației Mondiale a Sănătații afectează 100 milioane de oameni în întreaga lume, cauzează pete roșii si uscate pe piele. Aceste pete sunt cel mai des localizate pe coate, genunchi, spate si scalp dar pot apărea oriunde pe corp.

 

Boala este destul de dureroasă, provoacă mâncărimi dar mai ales dăunează grav încrederii de sine.

În prezent, boala este tratată cu creme  cu steroizi dar există și efecte adverse precum subțierea stratului pielii. Pentru unele cazuri este urilizată fototerapia ce implică expunerea pielii la anumite tipuri de ultraviolete.

Totuși, folosind solenopsinul, compusul toxic din veninul furnicilor, oamenii de știință au descoprit că șoarecii au avut cu până la 30 % mai puțină piele aspră și uscată decât grupul care nu a primit niciun  fel de tratament.

Profesorul în dermatologie, Jack Arbiser, a declarat : „Solenopsinul poate fi utilizat în combinație cu mijloacele deja existente”.

Furnicile de foc sunt considerate unele dintre cele mai agresive creaturi

Solenopsinul, din punct de vedere chimic, este similar ceramidelor- molecule ce păstrează pielea sănătoasă prin menținerea funcției de „barieră”.

Oamenii de știință au folosit acest compus toxic pentru a crea o cremă cu care au tratat șoarecii timp de 28 zile. Pe lângă cele 30 procente de piele care începea un proces de însănătoșire. Au existat de asemenea și jumătate din numărul de celule imune care s-au infiltrat în piele.

Desigur, organismul șoarecilor diferă de cel  uman dar echipa de specialiști speră ca această descoprire să poată fi folosită în viitor pentru a ajuta oamenii ce suferă de această boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.