Pentru că aspectul este important, am apelat la unul dintre cei mai mari specialişti în chirurgie estetică din România, prof. dr. Tiberiu Bratu, fondatorul clinicii BROL.

R: Cum trebuie să fie un chirurg estetician?

Prof. dr. Tiberiu Bratu: Pentru mine, omenia este cea mai importantă. Omul bun, curat, cu gânduri positive și constructive. Desigur, după ultimele probleme din domeniul nostru, trebuia să încep cu elementele legate de profesie, calificare, legalitate, experiență, etc. Fiecare răspundem în fața legii, iar unii dintre noi, cei credincioși, răspundem în fața lui Dumnezeu și a propriei conștiințe.

R: Cum vedeți sănătatea, din postura domeniului în care activați?

Prof. dr. Tiberiu Bratu: În ultimul timp, fac mai mult chirurgie estetică. Pacienții care vin la noi sunt sănătoși și trebuie să plece la fel de sănătoși, dar mai frumoși, motiv pentru care stresul operator este și mai mare. Unul constructiv, desigur, pentru că ne pasă de rezultate și de viitor. În aproape 30 de ani de experiență, majoritatea clienților (peste 30 000 general si peste 15 000 în mediul privat) atât români, cât și străini, au ajuns la noi prin recomandări.

R: Care sunt cele mai frecvente intervenții pentru care sunteți solicitat?

Prof. dr. Tiberiu Bratu: Dacă ne referim la chirurgie plastică, cele mai frecvente afecțiuni sunt traumatismele extremitatilor, arsurile și tumorile cutanate. Acestea din urmă sunt efectiv de 10 ori mai multe decât la începutul carierei mele. Dacă atunci operăm 2-3 melanoame pe an, acum avem aproape în fiecare săptămână 1-2 cazuri. Dacă ne referim la chirurgia estetică, cele mai frecvente operații sunt la nivelul sânilor și a nasului. Totul ține de aspectul dorit, complexe și alte situații. Pentru că nu sunt focusat pe partea materială, când constat că nu este nevoie de o schimbare, mai ales provenită din complexe nejustificate, sugerez alte soluții și refuz intervenția.

R: Trebuie să vă limitați la șapte sfaturi de prevenție. Care sunt acestea?

Prof. dr. Tiberiu Bratu: Nu stați la soare fără protecție solară, și în nici un caz la orele amiezii;

Evitați solarul. Cum spuneam: mai bine alb și sănătos, decât bronzat și cu melanoma; De fapt, expunerea prelungită la soare, pe lângă riscul de apariție al tumorilor, grăbește și procesul de îmbătrânire a pielii; Pentru diagnosticul precoce al cancerului de san, recomand autopalparea și la cea mai mică suspiciune, adresați-va medicului; Ecografie mamară anuală până în 40-45 ani, după această vârstă, mamografie; Gândire pozitivă care generează o bună sănătate mentală, care, implicit va genera și sănătate fizică; Alimentație sănătoasă și multă mișcare

R: Aveți un mesaj pentru Ziua Mondială a Sănătății?

Prof. dr. Tiberiu Bratu: Atenție: Fără sănătate, nimic material nu mai contează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.