Fiecare dintre noi, la un moment dat în viață, am avut cel puțin o idee îndrăzneață pe care, din diverse motive, nu am pus-o în practică. Fie că părea nerealistă, fie că presupunea un efort foarte mare și greu de susținut, fie că rezultatul final era nesigur, fie că timpul liber a fost limitat, că pașii următori erau necunoscuți, fie că o posibilă dezamagire ar fi zdruncinat serios stima de sine și motivele pot continua. Numai că, de multe ori, cu astfel de gânduri și piedici oportunitățile pot trece pe langă noi, iar evitarea deciziilor nu ne aduc împlinire, din contră!

Mai jos sunt vei descoperi, răspunzând la următoarele întrebări, toți pașii pe care îl vei putea urma, în ordine cronologică, pe parcursul punerii în practică a ideii, a obiectivului ori a visului tău.

1. Ce este important pentru tine? În prima etapa, vei descoperi ce este important pe tru tine, ce te împlinește, ce te face fericit, care sunt pasiunile tale.

2. Ce anume îți dorești? Dorința maximizează rezultatele, este ingredientul principal al reușitei, deoarece pasiunea este o forță care asigură energia necesară pentru a excela.

3. La ce visezi în legătură cu viața ta? Capacitatea de a visa este foarte importantă! Mulți ar putea să te descurajeze spunându-ți că e nerealist, însă cum poți știi care sunt lucrurile pe care vrei sa le ai în viața ta și care este destinția la care vrei să ajungi?

4. Cum rămâi motivat? Odată descoperite și vizualizate obiectivele tale, va trebui să îți păstrezi determinarea, dorința și motivația pentru a face primul pas către îndeplinirea lor. Pentru a rămâne motivat, acționează!

5. Cum îți definești obiectivul? Nu uita, pentru a pune în practică mai ușor propriile obiective, dorințe sau vise, este necesară o viziunea cât mai clară! Mai exact, definește-ți obiectivul principal, și, plecând de la acesta, alte trei obiective secundare.

6. Cum dezvolți? Setează-ți disciplina necesară în lucru, o atitudine obiectivă față de propria persoană, învinge îndoielile care te împoedică să începi, piedicile pe care ți le pui și, nu în ultimul rând, descoperă motivele pentru care tu meriți să reușești.

7. Cum ajută un plan? Odată definite obiectivele, trebuie să concepi un plan împărțind procesul în etape, pași de urmat. Scopul este demarezi ce ți-ai propus să îți atingi scopurile, fară a mai aștepta ca totul să fie perfect, învingandu-ți tendința de a amâna.

Crede cu tărie în ambițiile și pasiunile tale, acestea te pot duce în direcția în care îți poți împlinii nevoile și dorințele!

Penuș Emilia Raluca, psihoterapeut, consilier psihologic și psiholog clinician, cu formare profesională în domeniul logopedic, peste cinci ani de activitatea profesională ce se concentrează în lucrul cu copii, familii și cupluri.

Articole anterioare:

Psihoterapeut Raluca Penuș: 7 motive pentru care psihoterapia cu copilul este psihoterapie cu familia

Psihoterapeut Raluca Penuș: „Tot mai dese sunt cazurile de agresivitate la copii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.