Știri

Primul transplant de cap amânat pentru începutul anului viitor

Discuțiile despre un viitor transplant de cap circulă încă din 2015. Există și un posibil pacient doar ca planurile s-au mai schimbat .

Sergio Canavero, un neurochirurg și autor italian a atras atenția tuturorîn 2015 când a susținut că va efectua o operație de succes de transplant de cap până în 2017.

Voluntarul ar fi Valery Spiridonov  iar operația ar fi trebuit să aibă loc în decembrie anul acesta.

Personalul ar fi atins un numar de 150 de cadre medicale iar costurile ar ajunge la 20 milioane de lire.

Amânarea acestei mari inovații în sistemul medical vine din cauza lui Spiridonov care s-s răzgândit în privința operației. Schimbarea a venit deoarece doctorul nu i-a poate promite că va trăi sau că putea merge din nou, ceea ce este d ela sine înțeles.

Însă un nou doritor s-a arătat încântat de idee, astfel încât primul pacient va fi un chinez iar operația a fost programată pentru începutul anului 2018.

Noul pacient ar fi venit și datorită colaborării lui Canavero cu doctorul Xiaoping Ren de la Universitatea Harbin Medical din China.

Anul trecut , specialiștii Universității alături de Canavero , conduși de doctorul Ren susțin că au realizat cu succesun transplant de cap la o maimuță. Anterior, au reușit să efectueze grefe de cap la șoareci.

La început, anunțul lui Canavero a fost considerat o glumă proastă mai ales de către colegii de breaslă. Cu toate acestea, Canavero și-a continuat experimentele.

Procedura constă în înghețarea capului și a corpului, secționarea coloanei cu o nano-lamă din diamant. Cea mai mare provocare a operației este replicarea miilor d conexiuni neuronaleale măduvei spinării, în timp ce capul este atașat de în corpul donatorulu.

Deși unele dintre experimentele lui Canavero au avut succes pe animale, aceste rezultate nu sunt suficiente pentru a încununa cu succes această operație riscantă și sunt mulți care sunt împotriva acestei proceduri.

Cu toate acestea, acest pas reprezintă un demers fără predecent  în istoria medicinii și ar schimba pentru totdeauna noțiunea „morții”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *