Viața de coșmar a unei adolescente: orice mânca îi provoca dureri

Viața Andreei (16 ani) și a familiei ei a luat brusc o turnură dramatică atunci când medicii i-au dat tinerei diagnosticul de rectocolită ulcero-hemoragică. Aceasta este o boală care constă în inflamația cronică a intestinului și a colonului.

Până să primească acest diagnostic, Andreea nu a mai fost niciodată bolnavă. De altfel, nu fusese o fire bolnăvicioasă, și era foarte enrgică și veselă. Dar, când au apărut simptome precum diaree severă, crampe abdominale și senzația permanentă de balonare viața ei nu a mai una normală, precum cea a oricărui adolescent.

Ajutor de specialitate

„Am avut un eveniment nefericit în viața personală, am avut un deces în familie care mi-a provocat un șoc emoțional, și de atunci durerile nu au mai încetat să apară. Starea mea de sănătate se agrava pe zi ce trecea. Am ținut regim, dar fără folos. Orice mâncam îmi provoca dureri“, povestește Andreea.

Inițial, nici ea și nici familia nu și-au dorit ca tânăra să ajungă pe patul de spital. Dar fără ajutorul medicilor nu se mai putea. Primul medic la care a ajuns a preferat să rămână rezervat în privința diagnosticului. A ajuns apoi la un al doilea specialist pentru investigații mai amănunțite. „Simțeam nevoia să merg la WC chiar și atunci când eram pe stradă, oriunde. Asta nu era o viață normală“.

Regim strict

Primul dagnostic pe care Andreea l-a primit în urma unei colonoscopii amănunțite a fost de colită nespecifică. A primit un tratament puternic, dar acesta nu a dat niciun rezultat. Abia al treilea medic i-a pus diagnosticul final, și cel corect de rectocolită ulcero-hemoragică, o boală intestinală inflamatoare.

„Mi-au prescris și cortizon la tratamentul inițial, în urma căruia m-am îngrășat foarte mult. Medicii au decis, apoi, să treacă la următoarea etapă. Mi-au administrat un imunosupresor, care însă m-a distrus de tot. Tot timpul mă îmbolnăveam de ceva pentru că sistemul meu imunitar era distrus. În prezent, sunt zile în care mă simt mai bine și încerc să țin boala sub control“, povestește Andreea.

După experiența prin care a trecut, Andreea ține un regim alimentar strict, bazat mai mult pe orez, carne fiartă sau la grătar. Stă departe de fructe și legume, pe cât posibil, pentru că acestea îi provoacă fermentații severe.„Am foarte mare grijă ce mănânc. Iau antiinflamatoare și tratamente naturiste pe bază de argilă și afine. Sper ca într-o zi coșmarul ăsta să se termine și să mă vindec, să pot mânca și eu ce-mi place“, conchide Andreea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *